Terra Hungarica

http://terrahungarica.hu/

 

 

PÓSTA BORHÁZ, Szekszárd

A Pósta Borház a Szekszárdi borvidék egyik dinamikusan fejlődő pincészete, és azon kevesek egyike, amely nagy figyelmet fordít a természethű szőlőgazdálkodásra és továbbra is spontán erjesztéssel és minimális beavatkozással készíti borait. Video (link: http://mitiszol.hu/vineyard/posta-borhaz-szekszard/)

pósta_blanc_20141

 

 

 

 

 

Blanc 2014 1.499 Ft

A pincészet fehér alapházasítása, amely fele részben olaszrizlingből, fele részben pedig sauvignon blancból készült. Az évjárathoz hűen ropogós savakkal bír, de ezzel mit sem veszít élvezeti értékéből. Önamgában és  fröccsnek is kiváló bor.

pósta_noir_2012

 

Noir 2012 – 1.690 Ft

A pincészet vörös birtokbora, amely évről évre hozza az árához képest is magas minőséget. A 2012-es évjárat cabernet franc alapú házasítás, amely tiszta, gyümölcsös ízvilágával az év bármelyik napján, bármilyen alkalomra nagyszerű választás!

WASSMANN PINCÉSZET, Villány

Példaértékű biodinamikus kisbirtok az ország egyik legnépszerűbb borvidékéről, amely nemcsak Demeter certifikációjával (nemzetközileg elismert biodinamikus védjegy), de magas minőségű, egyben nagyon jól iható boraival is kiérdemelte a hazai szakértők figyelmét. Video (link: http://mitiszol.hu/vineyard/wassmann-pince-villany/)

wassmann_rozé_2014_nagy2

 

 

 

 

Rozé 2014 – 1.798 Ft

A 2014 évjárat sajátosságainak köszönhetően a Wassmann házaspár is készített rozét, amely jól ellenpontozza a hazai borpiacra oly jellemző ipari rozékat. A techno rozékkal szemben visszafogott, de elegáns illat, tartalmas és gyümölcsös ízvilággal. Ha csak szőlőből készült rozéra vágysz, akkor szívből ajánljuk ezt a bort!

MEINKLANG, Somló

Demeter certifikált biodinamikus birtok, igazi parasztgazdaság a magyar-osztrák határon, amely ma már nemcsak burgenlandi borokat készít, hiszen néhány éve már a Somló hegyen is gazdálkodnak. Stílusukhoz hűen, itt is igaz, természetes ízű borokat készítenek, amelyek a hegy varázslatos termőhelyi adottságait is szépen tükrözik. Video (link: http://mitiszol.hu/vineyard/meinklang-somlo-burgenland/)

M_SW13

 

 

 

 

Meinklang Sziklafehér 2014 – 2.699 Ft

A birtok somlói alapházasítása, amelyet különösen ajánlunk azoknak, akik már leíták a 2014-es évjáratot. Ha ezt a bort kóstolják, garantáltan megváltozik a véleményük! Az évjárat nehézségeinek ellentmondóan a Sziklafehér érett savú, gyümölcsös, rendkívül jól iható bor. Kihagyhatatlan magyar fehérbor a 10 euró alatti árkategóriában.

HUMMEL PINCÉSZET, Villány

Horst Hummel 1998 óta gazdálkodik a Villányi borvidéken, és nem tétlenkedett: ma már 8 hektáron  termel szőlőt organikus módon, és egyike azon kevés gazdáknak, akik a helyi fajtának számító Portugiesernek is kellő figyelmet szentelnek. A természetes alapanyag mellett a spontán erjesztésnek köszönhetően borai természetes ízűek, gazdag ízvilágúak. Bővebben (link: http://mitiszol.hu/vineyard/hummel-pinceszet-villany/)

Hummel_port13

 

 

 

 

Hummel Portugieser 2014 – 2.499 Ft

A fajtához és árához mérten is gazdag bor, meglepő intenzitással. Tartalmas, mégis könnyed ital, amelyből gyorsan elfogy egy üveggel is ha nem vigyázunk

Terra Hungarica

Hisszük, hogy a Kárpát-medence politikai határoktól független ökológiai egysége felbecsülhetetlen értékekkel bír, amelyek megőrzése és felélesztése mindennél fontosabb feladat. Kiragadva ezen értékek egyik legszebbikét, a szőlőt és a bort, létrehoztuk a Terra Hungarica márkavédjegyet, hogy segítségével összefogjuk és támogassuk a régió természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő borászait, és minél szélesebb körben népszerűsítsük autentikus, adalékanyagoktól mentes boraikat. A Terra Hungarica közösségnek jelenleg 30 tagja van.

Olvasatunkban az autentikus, azaz igaz bor a természetet kímélő gazdálkodásból származó szőlőből, minimális borászati beavatkozás mellett, adalékanyagok hozzáadása nélkül készül, és ennek köszönhetően hűen tükrözi termőhelyének sajátosságait. Az így készült borok izgalmasabbak, élettelibbek és egyedibbek, mint konvencionális társaik, fogyasztásuk pedig igazi öröm azok számára, akik felismerik a valódit.

A Terra Hungaricát három magánszemély, Altschach László, Kató András és Nemes Richárd alapította 2011-ben. Logónk, a felfelé szálló kerecsensólyom a magyar és kárpát-medencei összetartozást és felemelkedést jelképezi az eredetiség, a tisztaság és a spirituális őrzés mágikus madaraként.

Hozzászólások

hozzászólás