E két szervezet együttműködése a fenntartható közösségi átalakulás, a vidék és a város szorosabb összekapcsolása érdekében jött létre, hogy választ adjunk napjaink társadalmi, környezetvédelmi és gazdasági kihívásaira.

A Cargonomia egy nyitott közösségi műhely, amely a fenntartható logisztikai megoldásokat és az egészséges élelmiszerek elterjesztését segíti Budapesten, míg a Nyitott Kertek Alapítvány a fenntartható mezőgazdálkodás és a rövidebb, átláthatóbb élelmiszerláncok megismertetését tűzte ki céljául.

2020-ban aktivitásunk fókusza a bio kertészettel kapcsolatos tudás és gyakorlatok népszerűsítése, illetve a biciklik használatával és javításával járó kompetenciák növelése az iskolákban, városi kertekben és közösségi terekben lefolytatott műhelyeken keresztül úgy a városban, mint vidéken. Továbbra is azon dolgozunk együtt, hogy tökéletesítsük a teherbringa–és bicikli utánfutó–megosztó rendszerünket, és további agrárklíma projekteket indítsunk Budapesten.

Városi tevékenységeink mellett számos nyílt oktatási esemény szervezésében veszünk részt a Zsámboki Biokertben, valamint továbbra is fenntartjuk a közösségi tüzelőanyag és agrárerdészet projektünk (a PAD – Környezeti Igazságosságért Alapítvánnyal kollaborációban), mely program keretében több, mint 800 fa került telepítésre a biokertben 2019 őszén.

Támogatásotok az alábbi tevékenységek fenntartásához járulnak hozzá:

  • a bioélelmiszerek termelése és ezek teherkerékpárral történő kiszállítása
  • ismeretterjesztő és oktatási célú események lebonyolítása a jól-lét és fenntarthatóság, low-tech és nemnövekedés, reciprocitáson alapuló gazdasági modellek és őkofeminizmus témákban
  • gyakorlati, csináld-magad műhelyek szervezése közösségi terünkben
  • a bicikli és teherbringa sokszínű használatának népszerűsítése a városi környezetben
  • tehebringa és bicikli utánfutó megosztó rendszer fejlesztése (Köz-Teherbinga)
  • az ökológiai gazdálkodásban és önszerveződő fenntarthatósági mozgalmakban szerzett gyakorlati tapasztalatra vágyó diák gyakornokok rendszeres fogadása
  • városi Agrárerdészet kutatás és népszerűsítés
Nyitott Kert alapítvány
Adószám: 18683019-1-13
Ha szívesebben adományoznál közvetlenül, itt megteheted:
Nyitott Kert alapítvány
Szent-László utca 58, 2116 Zsámbok, Magyarország
Banki adatok:
Budapest Bank Zrt.
HU86-10103836-48686000-01004005
Bank swift BUDAHUHB