fortepan_53401                                                                                               régi tricikli teherbicikli

A bicikliző emberek a kezdetektől fogva súlyokat és egymást próbálták meg szállítani két-kerekű eszközeikkel. A történelem során nagyon sok változatot hoztak létre ezekre a célokra.

Ma, a városi közlekedésben megtett utak 60%-a szállítmányozási célokhoz kapcsolódik. (Ennek a megdöbbentően nagy számnak a része a nagy teherautós szállításoktól kezdve a napi szintű háztartási beszerzésekig, minden szállítmányozási folyamat.) Azzal, hogy az 500 kilogramm súlyt nem meghaladó termékek szállítását teher kerékpáros szállításra váltanánk fel, egy élhetőbb és barátságosabb város létrejöttét segítenénk elő.

A ‘Cycle Logistics’ kifejezés vonatkozhat professzionális logisztikai folyamatokra, mint például  a futárszolgálatok tevékenysége, a szelektív hulladék szállítás, vagy a kiskereskedelmi árumozgatás. Az ilyen jellegű folyamatok lebonyolítása általában teher kerékpárok (kétkerekűk, triciklik) és kerékpár utánfutók használatát követelik meg. Ezzel együtt viszont, a kifejezés vonatkozhat a magán jellegű, biciklire szerelhető kosarakban elszállítható mennyiségű, háztartási bevásárlásokra is.

Ennek okán, az európai ‘Cycle Logistics’ projekt az összes ilyen jellegű kerékpáros szállítási mód előnyeire hivatott felhívni a figyelmet és az ebben rejlő összes lehetőség bemutatására szolgál.