Rendelj zöldségdobozt!

Minden héten rendelhetsz zöldségdobozt partnerünktől, a Zsámboki Biokerttől: Heti Dobozajánlat és hírlevel. A szerda 15:00 óra és kedd reggel 8:00 óra között leadott rendeléseket a rendelést követő csütörtökön szállítjuk az átvevőpontokra. Kedd 08:00 és szerda 15:00 között nem tudsz feladni rendelést a webshopban. Itt találhatod a Teherbiciklis házhozszállítási területet Rendelj zöldségdobozt!

Bővebben...

Cargonomia, une coopérative d’activités décroissante à Budapest

  Vincent Liégey, militant de la décroissance, a co-fondé à Budapest une initiative qui allie transports doux et relocalisation de l’économie, Cargonomia. Il interroge ici les interactions entre expérimentation pratique et transformation sociale et politique.   J’habite depuis une quinzaine d’années entre Budapest et Paris. C’est en France que j’ai rencontré la décroissance, en tant… continue reading.

Bővebben...

Face à l’effondrement, la décroissance !

Vincent Liegey, essayiste et objecteur de croissance, nous explique pourquoi la décroissance peut être un moyen de concrétiser politiquement une transformation silencieuse de la société. Au printemps 2016, le journal Politis publie un dossier sur la décroissance intitulé « Une révolution silencieuse ? »(1). En effet, la décroissance en France semble moins visible dans les débats politiques qu’il y a quelques… continue reading.

Bővebben...

Interview We can be heroes !

Interview réalisée dans le cadre du projet We can be heroes, tour d’Europe à la rencontre des acteurs du changement : « La décroissance avec Vincent » PEUX-TU TE PRÉSENTER ? Je m’appelle Vincent Liegey, je suis ingénieur de formation, co-fondateur de Cargonomia et également co-auteur d’Un Projet de Décroissance (Utopia, 2013). COMMENT AS-TU INTÉGRÉ… continue reading.

Bővebben...

Le Monde en parle !

 A Budapest en Hongrie, un îlot décroissant pour favoriser la transition Le centre logistique Cargonomia sert de matrice aux coopératives de l’économie durable et solidaire hongroise. Sur le pont de la Liberté, à Budapest (Hongrie), en juillet. Bernadett Szabo / REUTERS Matthew Hayes est passé de la théorie à la pratique. En 2012, ce professeur à… continue reading.

Bővebben...

Kalap zsákja soha sem kicsi

Jelentkezünk egy új homemade cargós sztorival, Kalap beszámolójával, aki évek óta “dögnehezen, igazángyorsan, neonfénnyel” teker az itthoni utakon a csodaszép handcrafted Bullittjával. Futárként, barátnőjével, kutyusával, barátnőjével s barátnőjének a barátnőjével megrakva, a Bullitt az álom közlekedési eszköze számára. De a részletekről a lenti sorokban olvashattok!

Bővebben...

Norbi, Juci és egy Babboe

Itt egy új év és vele egy új interjú sorozat készül a hazai cargosokkal, hogy ti megtudhassatok minél többet a hasznosságukról olyanoktól akik rendszeresen közlekednek velük. Legutóbb Forintos Norbival és párjával, Jucival, vettük fel a kapcsolatot, akik megosztották velünk kerékpáros tapasztalataikat és a teherbiciklis lagzi képeiket.

Bővebben...

Köz-teherbicikli hálózat

Ha szeretnéd kipróbálni és megismerni a teherbicikliket, látogass el a www.kozteherbringa.hu oldalra és bérelj teherbringát! 2018. március 29.-én hivatalosan elindítottuk a KözTeherbringa Kölcsönzőrendszert. Körülbelül száz barátunk és vendégünk vett részt az avató bulin, ahol persze jövőbeli partnerek és potenciális teherbringa kölcsönző pontok is képviselték magukat. A rendszer non-profit alapon működik azzal a céllal, hogy a különböző… continue reading.

Bővebben...

Logisztikai és információs központ

Egy jól működő városnak szüksége van teherbiciklikre. Használatukkal a belvárosi közlekedés sokkal egyszerűbbé és fenntarhatóbbá válik. A Cargonomia küldetése a cargobringák népszerűsítése, célja teherbiciklizéssel és fenntarható életmóddal kapcsolatos rendezvények szervezése, teherbringák bérbeadásának elősegítése, vásárlási tanácsadás és teherbicajos szállítási megoldások elterjesztése.

Bővebben...