doboz

A Cargonomia átvevőpontként is üzemel. Jelenleg a Zsámboki Biokert organikus, Budapesttől 50 km-re megtermelt zöldségei számára. Tervünk, hogy logisztikai bázispontként szolgáljunk minél több dobozközösség tagjai számára és így több kisebb és nagyobb közösség, egyesület vagy akár egy lakóház is kialakíthassa a saját dobozrendszerét.

A zöldségdoboz helyi termelésű, finom, egészséges és környezetbarát zöldségeket kínál elérhető áron. A zöldségek közvetlenül a farmról érkeznek és minden héten előre összeválogatott, szezonális fajták kerülnek a dobozokba. Így a dobozok tartalma hétről-hétre változik, az idényzöldségek megjelenésétől függően. Minden héten egy-egy receptet is megosztunk, amik kifejezetten az adott szezonális zöldségek felhasználásával készíthetőek el.

 

zsamboki_biokert

 

Ha nem tudsz eljönni érte, a zöldségeket házhoz is szállítjuk kerékpárokkal a kért helyre, az általad előre megadott időben. Csatlakozz a zöldségdoboz-rendszerhez rajtunk keresztül!

A dobozrendszerrel együttműködő gazdálkodások közösségépítő ereje egyre jelentősebb hazánkban is. Az ehhez csatlakozó kerékpáros kiszállítás a helyi gyártású eszközöket használó fenntartható logisztika és a hátrányos helyzetűek számára teremtett munkahelyek melletti elkötelezettségével járul hozzá a projekt sikerességéhez. A város-vidék összeköttetés erősítésével és az egymás felé szolidáris, közösségi élet erősítésével felhívhatjuk a figyelmet mindkét környezet egymástól való függésére, Budapesten belül pedig az élelmiszer-elosztás és feldolgozás egyenlőtlenségeire.

Célunk olyan tudatos közösségek megszervezésre, akik tudatában vannak a helyi élelmiszerfogyasztás és az egyszerű technológiai megoldások fontosságával. Az így létrejött csoportok segíthetnek az organikus élelmiszerekhez való hozzáférés további kiszélesítésében elsősorban az előállítási helyük körül élő családok számára.

 

Vélemény, hozzászólás?