You are currently viewing Köz-teherbicikli hálózat

Köz-teherbicikli hálózat

  • Post author:
  • Post category:Egyéb

Ha szeretnéd kipróbálni és megismerni a teherbicikliket, látogass el a www.kozteherbringa.hu oldalra és bérelj teherbringát!

2018. március 29.-én hivatalosan elindítottuk a KözTeherbringa Kölcsönzőrendszert. Körülbelül száz barátunk és vendégünk vett részt az avató bulin, ahol persze jövőbeli partnerek és potenciális teherbringa kölcsönző pontok is képviselték magukat.
A rendszer non-profit alapon működik azzal a céllal, hogy a különböző teherbiciklik és utánfutók minél több budapesti lakos és szervezet számára elérhetőek legyenek. A kölcsönző-megosztó rendszer adományok segítségével, önszerveződéssel és szervezetek közti együttműködéssel jött létre.
A rendszert egy kölni kollektíva közreműködésével fejlesztettük ki, amely már több mint 70 különböző kezdeményezést támogatott nyílt forráskódú platformjával Németországban, Ausztriában és most nálunk, Magyarországon.

Jelenleg hat teherbicikli és három utánfutó áll rendelkezésre Budapest négy különböző közösségi központján, de már érkeztek megkeresések további lehetséges kölcsönző pontoktól és magánszemélyektől is, és azon dolgozunk, hogy bővítsük a bringák és a helyszínek számát is! Ha teherbringád vagy/és utánfutód van és szívesen kölcsönadnád, vedd fel a kapcsolatot velünk! Akkor is írj, ha nincs bringád, de szeretnél kölcsönző központtá válni a rendszerünkben, igyekszünk bringát biztosítani számodra! Ha csupán tetszik a projekt, és szeretnél hozzájárulni Budapest fenntartható közlekedésének kialakításához, adománnyal támogathatod a rendszert!

Április-május folyamán már 20-szor kölcsönöztek teherbringát vagy utánfutót, és az érdeklődés egyre nő a tavasz beköszöntével. Teherbringával, illetve utánfutóval bútort, hangszereket, könyveket, szerszámokat és a piknikhez minden hozzávalót tudsz szállítani…még a gyermeked és a kutyád is elfér rajta!
A projekt beindítása óta sikeresen részt vettünk az I Bike Budapest felvonuláson és a főszervezők segítségével létrejött az első “I Cargobike Budapest-et” is. Új teherbringa használók vagy használni vágyók számára rendszeresen szervezünk eseményeket Budapesten és vidéken, például Zsámbokon.

Cargonomia egy olyan non-profit szervezet, amely a helyi bio élelmiszer termesztést, a város és a vidék közti párbeszédet és kooperációt, a fenntartható közlekedési módszereket és a vele járó oktatást, a kutatást a nemnövekedésről, átalakulást/átmenetet/átalakuló közösségeket, fenntarthatóságot, jóllétet, demokráciát és az alternatív gazdasági rendszereket támogatja.
További információt itt találtok: www.kozteherbringa.hu

Heyszínek és teherbiciklik:

  • Das Nest Hostel, Akácfa utca 10, 1072 – Amsterdam Tricikli
  • Central European University, Oktober 6th Utca 7, 1051 – Pink Szöcske Cargo
  • Cargonomia, Dembinszky Utca 32, 1071 – Hampi Cargo, Sárga és Kék Utánfutó, kutya Utánfutó
  • Cyclonomia, Bertalan Lajos 24-26, 1111 – Narancs Szöcske Cargo

A Cargonomia csapata,
www.cargonomia.hu
Kövess minket itt

……

Kiváló gyerek- és áruszállító teherbicikliket bérelhetsz ezen kívül a hozzánk kapcsolódó bérbeadóktól. Több különböző típus közül is válogathatsz, két és háromkerekű, hátul-hosszú vagy elől-hosszabbított verziók mind rendelkezésre állnak.


A projekt célja, hogy a lehető legtöbb ember számára tegyük elérhetővé a teherbicikliket Budapesten úgy, hogy mindenki számára megfizethetőek legyenek. Ha ki szeretnél próbálni, vagy használnál egyet a felkínált biciklik közül, írj nekünk vagy gazdájának és egyeztess egy időpontot!

 

 

Bérlőként: Írj az info@cargonomia.hu email címre és kapcsolatba lépünk veled.

Bérbeadóként: Van egy teher biciklid és azt szeretnéd, hogy mások számára is elérhető legyen ? Szeretnél részt venni a Cargonomia közteherbicikli rendszerben ? Küldj képet és információkat a bringáról az info@cargonomia.hu-ra és amint tudunk válaszolunk.

Bár egy teherbicikli sokkal olcsóbb és praktikusabb mint egy személyautó, otthoni tárolása nem mindenki számára könnyen megoldható. Ha nem használod minden nap, az esetleges kihasználatlanság miatt se menjen el a kedved tőle. Mi úgy hisszük, hogy erre a problémára a legegyszerűbb megoldás, ha közösen használjuk őket. Egy közös rendszerben gondolkozva a fenntartási díj eloszlik. Kevesebbet állnak az eszközök kihasználatlanul, ha külön időpontokban veszik őket igénybe.

A legtöbb különböző bringa a Dembinszky 32-ben található. Itt megfogdoshatod, kipróbálhatod és elviheted őket hosszabb időre is. Emellett a többi bringának is megvannak a maga gazdái. A megtalálási helyeikről az oldalon található táblázatban szerezhetsz bővebb információkat.

Mindenki: magánszemélyek, családok, szövetkezetek, rendezvény-szervezők, egyéni vállalkozók, őstermelők, családi vállalkozások, Bt-k, Kft-k, multik, mutyik, bárki.

Mindent: Fenyőfát, gyereket, irodai kellékeket, kisebb bútorokat, élelmiszereket, ágyat, nagymamát. Ha szállítottál valami érdekeset és van róla képed, küldd el nekün ide: info@cargonomia.hu

[fbcomments]